Arcana XIIII – THE TEMPERANCE- Temperanta

Arcana XIIII – THE TEMPERANCE- Temperanța

Foarte mulți oameni cărora le dau să privească Arcanele pentru prima dată în viața lor, se simt deosebit de atrași de această Arcană. Inconștient, fără să-și dea seama de ce.

Arcana XIIII are semnificații și simbolistică adancă. Hai să o privim și să vedem ce mesaj are să ne transmită.
În ciclicitatea vieții omului (și cronologia Arcanelor), Temperanța deschide seria Arcanelor referitoare la Relații.
Aduceți-vă aminte de cele de dinaintea ei…la VI faci o alegere (profesie, locație, partener etc), la VII o pornești pe propriul drum…iar pe drumul acesta propriu când o pornești, imediat îți dai seama de două lucruri: că tot ceea ce decizi are o consecință (și este drept să ți-o asumi) și că nu poți porni să cucerești lumea cea mare fără să te cunoști pe tine însuți.
Așa că stai și te gândești…și te învârți (în Roata Destinului- X-)..și apoi îți iei inima în dinți și puterea în mâini (XI) și realizezi că în drumul acesta nou al tău, tu nu te duci doar pe tine ci și pietre de moară nefolositoare din neam în neam (XII)….așa că decizi să calci pe cărări nebătătorite și tai din viața ta tot ceea ce nu-ți este de folos (XIII), rămânând în „pielea goală” așa cum ești tu în străfundurile sufletului tău.

După ce ai făcut toate acestea…iaca ești pregătit să relaționezi cu alții.
Și vei relaționa cu alții exact în măsura în care ai ajuns să te cunoști pe tine până acum și să ții echilibru în interiorul tău.
Arcana Temperanta vorbește despre echilibrul și cunoaștere, despre alchimia feminin-masculin.
Dar ca să o înțelegem mai bine, vă fac o paranteză.
✅ Voi ce credeți?
Ce este mai importantă? INSPIRATIA (intra aer în corp) sau EXPIRATIA (când scoți aer din corp)?.
Așa este… amândouă sunt foarte foarte importante… una n-ar exista fără cealaltă și viața nu ar fi posibilă fără ele. Ambele, IMPREUNA, constituie RESPIRAȚIA care întreține viața. Deci nu putem spune că este una MAI importantă decât cealaltă, ci spunem că sunt COMPLEMENTARE și că împreuna fac o treaba foarte bună 🙂.
Similar este cu femeia-bărbatul. Aceste energii COMPLEMENTARE.
Din păcate, războiul sexelor este o nebunie care se propagă de secole.
Cum ar fi ca inspirația cu expirația să se certe veșnic care este șefa? Si cum una să o domine pe cealaltă? Să o subjuge? Să o minimalizeze? Cine ar suferi? Ambele. Ar dispărea amândouă… războiul sexelor este o sinucidere… nu ne luptăm împotriva unora…ci ne tăiem craca de sub picioare nouă înșine.
Arcana aceasta îndeamnă la acest echilibru și complementaritate.
Dar pentru asta este nevoie să ne cunoaștem.
❤ Să înțelegem că femeia este energie feminină principală DAR care conține și energie masculină secundar. Când femeia NU are energie masculină în ea, este ca și cum nu are un gardian care să o protejeze de a nu se deschide în fața cui ar putea-o răni. Ea este femeia care este veșnic îndrăgostită de „băieți răi” care o abuzează, o bat, o umilesc… iar ea nu este în stare să iasă din relație pentru că „se simte îndrăgostită”.
La polul opus, femeia care își minimalizează energia feminină principală și acționează din energia ei secundară (adică din energie masculină), devine femeia-bărbată care își „castrează” bărbatul, nu se poate relaxa, nu se poate abandona energiei masculine, luptă și muncește cât 10 bărbați, și deseori are boli fizice ginecologice (sani, uter, col uterin etc).

❤ Să înțelegem că bărbatul are energie masculină principală DAR ca are în el și energie secundară feminină. Un bărbat care NU are energie feminină în el, este bătăușul, violatorul, criminalul și cel care porneste războaie pretutindeni. Este forța brută, animalică, neîmblânzită de energia feminină din el. Pe de alta parte, bărbatul care nu funcționează din energia lui predominanta (masculină) și funcționează din energia lui secundară (feminină), devină „fătălăul” Danei Budeanu :))), adică băiatul dulce, drăguț, pensat și care își ține iubita de mână la coafor când ea se duce să se vopsească.
Avem enormă nevoie în zilele noastre să alchimizăm aceste două aspecte și energii ale noastre, într-o proporție care să aducă echilibrare și manifestare în armonie în interiorul și în exteriorul nostru. Multă, multă și inutilă suferință aduce acest dezechilibru interior (care apoi se manifestă și în exterior) între masculin-feminin. Această necunoaștere de sine și ducere în extreme.
În Arcanele următoare acestei Temperanțe, Tarotul ne va arăta purgatoriul prin care trece omul care intră în relații fără să fi înțeles complementaritatea femeie-bărbat și fără să fi găsit acest echilibru masculin-feminin. Veți vedea în Arcanele următoare câtă suferință își aduce omul prin aceasta necunoaștere și non-alchimizare a celor două energii.
Îndrăznesc să spun că tot dezechilibrul actual din lume se datorează acestui lucru. Și că ALCHIMIA sugerată de această Arcană cașii soluție… este în pântecul și inima FEMEII.
Este timpul ca FEMEIA cu toate femeile lumii în inimă, să îmblânzească și să vindece BĂRBATUL cu toți bărbații lumii în inimă.
❤ Hai să vedem ce uleiuri te pot susține dacă ești într-o etapă din viața ta în care realizezi cât de mult functionezi în altă energie decât cea predominantă și câtă suferință inutilă și blocaje îți produci din această descentrare și necunoaștere de tine însuți… ce uleiuri te pot susține în acest proces de ALCHIMIZARE între masculinul-femininul din interiorul tău, din exteriorul tău.
Când FEMEIA alchimizează acest lucru în ea, relația ei cu BĂRBATUL se schimbă. Și… într-un final… se alchimizează însuși CERUL cu PAMANTUL.
✅ Miroase direct din sticluță sau toarnă-ți în palme și miroase:
– Rose – iubește-te și cunoaște-te pe tine însuți
– Fennel – fii blând/ă cu tine
– Orange – inspiră blândețe și puritate
– Frankincense – respiră adânc și relaxează-te
✅ Parfum pentru punctele de puls:
– „Pace”- permite-ți să te scufunzi într-un ocean imens de pace: amestec de Patchouli, Mandarin, Frankincense
– „Recunostința” : Geranium, Sandalwood, Black Spruce
– „Flow” : – Cardamom și Cypress
✅ „Alchmizarea energiilor interioare”- Ylang Ylang și Rose
Sa ne fie de folos tuturor și inspre echilibrarea femininului cu masculinul. Doar așa se va opri toată suferința din lume.
Începe cu tine,în interiorul tău.
Fii tu schimbarea pe care o vrei în lume.


Categorie Video Tarot Numerologie Astrologie Traditii si Ritualuri
ZentasticArts - Romania - The magic Starts Here

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.