Arcana XII – THE HANGED MAN – Spânzuratul

Arcana XII- THE HANGED MAN – Spânzuratul

Arcana XII întotdeauna mi-a produs o emoție foarte profundă. Să aveți lângă voi un șervețel pentru orice eventualitate, mai ales când veți ajunge la melodia pe care v-o recomand să o ascultați pentru a înțelege și mai bine această Arcană și pentru a vă vindeca.

Spânzuratul este „Fiul” Arcanei II (Marea Preoteasă).
El are mult semnificații, complexe și profunde. Însă astăzi, în mod special, mă voi axa pe una dintre ele.
Spânzuratul ascunde secrete. Scria @Feli într-o postare că suntem pe-atât de bolnavi pe câte secrete avem. Secretele de familie sunt poveri cumplite pe care le ducem cu noi prin viață, pecetluiți fiind de legământul rușinii și al pactului tăcut cu care se îngroapă abuzurile și anomaliile în majoritatea familiilor.

Spânzuratul este imobilizat (spânzurat) de-a stânga și de-a dreapta lui de arborele genealogic dinspre mama și dinspre tata. De toate traumele transgeneraționale, convingeri limitative, crezuri, mentalități rigide… care se transmit din generație în generație, cartoful fierbinte pasat de părinți copiilor și de bunici nepoților.
Apoi, strămoșii noștri plecați dincolo, așteaptă și speră ca vreunul dintre noi, urmașii lor, să rupem lanțul de durere și suferință, să răsturnăm lumea cu susul în jos și să avem curajul de a privi dintr-o altă perspectivă lucrurile. Făcând noi acest lucru, ne eliberam strămoșii de acele lanțuri și neputințe pe care ni le-au trimis și nouă.

Oare din liniile tale strămoșești vei fi tu acel/aceea ce va avea curaj să oprească transmiterea suferinței și limitării prin lanțul generațiilor? Vei fi tu acel/acela ce va avea curajul unei noi perspective asupra lumii și a vieții și deschizătorul unui alt drum? Născători ai Omului Nou?
Sau… înfricoșați și spânzurați de arborii nostrii genealogici, vom renunța și ne vom conforma la gândul „așa a făcut bunică-ta și stră-stră bunica… așa știm din neam în neam… și te-ai găsit tu mai cu moț să faci altfel?”
Trăim o era în care este nevoie de mult curaj și de oameni care au puterea de a fi mai „cu moț” decât zeci de generații de strămoși de dinaintea lor.

Spânzuratul vorbește despre desprinderea dureroasă și radicală de moștenirile mentale și emoționale ale părinților, de privit lumea cu susul în jos, altfel decât sunt obișnuiți oamenii de milenii.
Îi iubim pe-ai noștri, dar trebuie să ne și desprindem de ei, de cei ce ne-au dat naștere. Să îndrăznim să ne luăm viața în mâini, să spunem lucrurilor pe nume, să reparăm, să vindecăm, să numim.
Vă las o melodie pe care vă rog să o ascultați cu mintea și inima deschisă. Ea oglindește unul dintre cele mai puternice mesaje pe care aceasta Arcană vrea să ni le transmită:

Dacă ai ziua de naștere 12 sau te găsești într-o astfel de etapă în viața ta mai poate însemna:
– a vedea lucrurile dintr-un punct de vedere unicat/original
– a îndura dificultăți pentru o cauza nobilă
– o perioadă de introspecție foarte profundă
– că nu este momentul încă să iei o decizie… așteaptă momentul potrivit
– imobilizare/ blocaj
– secrete rușinoase
– pasivitate
– victimizare
– chinul de a fi normal cu orice preț
– trăirea în propria realitate imaginară
– meditație profundă
– boală
– pedeapsa de sine
– daruri divine primite în meditație
– oprire/așteptare
❤ Hai să vedem ce uleiuri ne pot susține în această perioadă din viața noastră:
✅ Pentru difuzat:
– „Ia-ți timp pentru tine” – Frankincense, Vetiver, Lavender, Bergamot
„Adună-ți curaj să schimbi totul ” : Ginger, Cinnamon, Cedarwood
✅ Parfum pentru zonele de puls:
– „O perspectivă spirituală” : Sandalwood, Mandarin, Rose
– „Ai răbdare să aștepți” : Marjoram, Roman Chamomile, Myrrh
Să ne fie tuturor spre împuternicire și curaj de a clădi Omul Nou.


Categorie Video Tarot Numerologie Astrologie Traditii si Ritualuri
ZentasticArts - Romania - The magic Starts Here

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.