Arcana X – THE WHEEL OF FORTUNE- Roata norocului

Arcana X – THE WHEEL OF FORTUNE- Roata norocului/Destinului

Astăzi aveți lectură lungă, dar poate cea mai importantă din cele 22.
Arcana X este o arcană foarte complexă și din păcate, foarte puțin înțeleasă de oameni.
❗ Dacă ar fi să rezum în 2 idei esența acestei arcane, acestea ar fi următoarele:
– totul este ciclic în univers
– soarta este ceea ce îți este dat, pe când destinul ți-l faci singur❗
Ieri v-am scris despre Eremit (Arcana VIIII). Despre criza spirituală și noaptea neagră a sufletului adusă de acesta. Despre faptul ca Eremitul coboară în interiorul său ca să afle răspunsuri la marile întrebări ale vieții. După ce coboară acolo, în interiorul său, Eremitul află exact aceste răspunsuri de mai sus: că totul este ciclic și că soarta îi este dată, iar destinul și-l face singur. Adică Arcana X. De aceea și această aranjare a Roții Destinului (prefer să-i spun așa) imediat după Eremit.
Și ce se întamplă dacă Eremitul înțelege aceste adevăruri în noaptea neagră a sufletului său? ÎȘI IA PUTEREA ÎNAPOI (adică arcana XI- Forța/Puterea, cea care urmează Roții Destinului).
Revin la cele două idei esențiale ale Arcanei X:
✅ totul este ciclic în Univers. Și aceste cicluri trebuie trăite natural, conștient și detașat. Singura specie care NU trăiește ciclurile propriei vieți în armonie este omul. În rest, totul în jur respectă ciclicitatea și curgerea energiei în această viață.
Cum ar fi ca ziua să mai stea puțin pentru că nu vrea să dispară și să lase loc nopții? Frunzele să se revolte și să refuze să cadă toamna pentru a încălzi pământul și a pregăti noua viață din primăvara?
Animalele sa se confrunte cu frica de moarte și să se agațe de ultimile clipe de viață pentru că mai au ceva de rezolvat? Florile să plângă când se ofilesc?
Totul în jur este ciclic. Inclusiv corpul omului respectă ciclicitatea aceasta: ne înnoim celulele pielii, oasele, dinții etc la diferite intervale de timp (procese controlate de mecanisme subconștiente , NU de mintea noastră).
Singurul care se revoltă, agață și împotrivește curgerii vieții este omul.
Uitați-vă puțin la imaginea Arcanei X. Animalul care urcă are o față încrâncenată și este în stare să „calce peste cadavre” ca să ajungă în vârf.
Omul care urcă pe scara falsei puteri este cel mai animalic… își vinde și mama pentru asta… de aceea chipul celui care urcă este desenat ca fiind cel mai aproape de al unui animal.
Odată ajuns în vârf, este așa de arogant și ignorant încât crede că va sta veșnic acolo (vezi oamenii mici la suflet ajunși în funcții de putere… aceștia uită că NU sunt vesnici și că vor fi spulberați de mișcarea roții).
Apoi cel care cade (animalul desenat în cădere) are chipul cel mai uman. Pentru că omul când cade, pierde, suferă… abia atunci se umanizează.
Înțelepciunea înseamnă înțelegerea și respectarea ciclurilor planetare, ceea ce asigură o perspectivă amplă asupra evoluției în timp a unei persoane sau a unui eveniment. A cunoaște și a decodifica mesajul vibrational al fiecărui ciclu personal în parte, reprezintă o armă foarte puternică pentru acela care dorește să trăiască în armonie cu ritmurile naturale ale vieții, pentru acela care știe când trebuie să acționeze sau când să aștepte și să planifice, astfel încât evolutia sa și drumul spre mai bine să nu întâmpine dificultăți.
Cele 22 Arcane ale Tarotului, legile cosmice, geometria sacră, numărul de aur și vibrațiile numerice sunt concepte foarte vechi, pe care oamenii le cunoșteau și le aplicau în viața de zi cu zi cu naturalețe. Agitația lumii moderne, haosul și îndepărtarea de ființa noastră spirituală, au făcut din ele idei abstracte, puerile sau de neconceput pentru omul stupid de astăzi, total ignorant și întunecat ca și cunoaștere.
Așadar, prima concluzie ar fi să înțelegem și să respectăm ciclurile universale ale vieții. Le putem învăța de peste tot din jurul nostru și aplica apoi în viața noastră.
Tarotul, prin cele 22 arcane ale sale, ne învață care sunt ciclurile prin care trece un suflet întrupat în călătoria sa pe acest pământ. Ce este specific fiecărei etape, care este capcana sau potența fiecărei etape etc.

Cunoscând exact ordinea celor 22 arcane, vei ști ce etapă urmează în viața ta și cum o poți traversa în modul cel mai benefic pentru tine.
De asemenea, cunoașterea acestui mare adevăr, ciclicitatea, ne învață să avem încredere în energia vieții care curge după ritmurile sale și susține totul, dar și ÎNȚELEPCIUNEA de a nu ne pune de-a curmezișul curgerii ei. Pentru că această curgere a etapelor nu poate fi oprită de niciun om. Ea este un dat.
Omul poate doar să curgă împreună cu viața și fluxul ei, sau să se agațe cu disperare de tot, să se pună de-a curmezișul și astfel să producă în viața sa blocaje, stagnări, dezechilibre, suferință.
soarta este ceea ce îți este dat, destinul ți-l faci singur.
Soarta este reprezentată de punctele fixe din călătoria sa pe pământ, care sunt un dat și pe care omul nu le poate modifica.
Destinul este calea pe care omul alege să circule între aceste puncte date.
De exemplu, trebuie să ajungi de la București la Sibiu. București și Sibiu sunt în cazul acesta punctele fixe (soarta). Pe ce drum ajungi de la București la Sibiu este alegerea ta (destinul). Poate o iei pe autostradă, pe la Pitești, sau poate pe la Brașov… poate drumul ales de tine va fi mai lin sau mai greu… mai ușor sau plin de gropi. Ține de gradul tău de înțelepciune, de cunoaștere, de maturitatea ta, de felul cum te pregătești și citești „indiciile” (semnele de circulatie prin… viață).

Extrapolând, Cele 22 Arcane majore din Tarot sunt punctele date, fixe ale omului în viață (soarta). Puncte prin care trece în toate domeniile vieții sale, separat (relații, carieră, spiritualitate etc).
Drumul dintre ele ține de alegerea omului. Și felul cum trece prin aceste puncte, ține tot de alegerea omului. Unii trec blestemând viața, neîntelegând nimic, înfricoșați, agătându-se cu încrâncenare de fiecare punct fix. Alții trec parcă dansând, natural, în flux, conștienți, asumați. Alții se întorc iar și iar în aceleași puncte, blocați, învârtindu-se în cerc.
Arcana X este despre destinul pe care ni-l alegem, dintr-o infinitate de posibilități. Însă ne atenționează că, indiferent ce alegem, să mergem mai departe, curgând cu viața, fără încrâncenare. Pentru că „în orice bine este un rău, și-n orice rău este un bine”… iar Omul, în trecerea sa prin viață (cele 22 arcane) învață, evoluează, crește, se descoperă pe sine și misterele vieții, apoi se întoarce în Univers, în Sursă.

Dacă ești în etapa aceasta de viață sau ai Arcana X ca zi de naștere, citește cu atenție toate cele de mai sus și:
– înțelege că tu-ți creezi propriul destin, ia-ți puterea înapoi
– ai grijă când urci pe scară și când ajungi sus. Urmează să și cobori… și atunci când vei coborâ te vei întâlni cu cei pe care i-ai călcat in picioare cand urcai…
– învață să curgi cu viața, nu te încrâncena, nu te agăța, nu deveni rigid
– fii înțelept și acumulează cunoaștere și înțelepciune
– înseamnă că ești într-un moment în viața ta în care trebuie să faci niște schimbări majore
– respectă ciclurile vieții, ale naturii, ale vârstei umane (știi cum sunt oamenii aia în toata firea care își trăiesc abia… adolescența?), cosmice etc
❤ Hai să vedem ce uleiuri ne pot susține în această etapă din viața noastră:
✅ Deschide sticluța și miroase sau picură-ți în palme și miroase:
– Cedarwood – abundență
– Cardamom – curgerea fluxului de energie în corp și în afara corpului
– Rose – flexibilitate și bucurie
✅ Pentru difuzat:
– „Curgi precum un râu” – amestec de uleiuri: Clary Sage, Juniper, Rosemary, Mandarin
– „Roata destinului”- asumă-ți riscurile și deschide-te vieții și oportunităților sale:
Frankincense, Black Pepper, Orange
– „Aliniază-te vieții și ea te va susține”: Geranium, Mandarin, Patchouli.
Să ne fie spre împuternicire tuturor


Categorie Video Tarot Numerologie Astrologie Traditii si Ritualuri
ZentasticArts - Romania - The magic Starts Here

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.