Arcana VIII – THE JUSTICE – Justiția

Arcana VIII – THE JUSTICE – Justiția

Arcana cu numărul 8, Justiția, este apogeul numerelor pare de până acum din arcanele majore (II-cunoașterea /IIII- stabilitatea/ VI- alegerea și plăcere).
Reprezintă stadiul în care nu a mai rămas nimic de adăugat sau de îndepărtat, perfecțiunea între cer și pământ, lumea materială și lumea spirituală.

Simbolizând îndeplinirea, Justiția ne echilibrează viețile cu balanța ei. DAR ATENTIE❗: echilibrul nu este sinonim cu perfecțiunea simetrică. Constructorii de catedrale refuză simetria, considerând-o a fi diabolică.

De altfel, tot ceea ce este 2 în corpul uman nu este simetric: avem 2 plămâni însă unul este mai mic decat celălalt, avem 2 ochi însă ei nu sunt perfect simetrici etc etc. În arcană veți vedea că balanța nu are talgerele la același nivel, pilonul din dreapta tronului este mai sus decât celălalt din stânga etc
Dacă vă uitați cu atenție la balanța din mâna ei, pare că Justiția influențează înclinarea ei cu cotul și genunchiul. Prin această „șmecherie”, Justiția ne îndeamnă să evităm obsesia perfecționismului ca fiind inumană/nonumană.
Cercul plasat pe coroana ei ca un al treilea ochi, arată că acțiunile sale sunt ghidate de un mod superior de a vedea lucrurile, o inteligență recepționată de la univers.
Justiția ne privește drept în față (prima arcana de până acum care ne privește drept în față) dărâmând mitul conform căreia „justiția este oarbă”
Dacă ești în această etapă de viață sau Justiția corespunde zilei tale de naștere, înseamnă că:
– ești invitat la introspecție și îți cere imperativ să fii drept în primul rând cu tine însuți, să-ți dai ceea ce meriți, să-ți apreciezi corect valoarea și etapa în care ești: nici prea mult, nici prea puțin.
– ești invitat la a-ți uni mintea cu inima. A lua decizii clare, corecte, însă nu doar din minte și nu doar din inimă. Ci din mintea unită cu inima (la arcana VI aveam dilema cum să alegem? Cu mintea sau cu inima? Răspunsul ni-l dă Justiția: nici cu mintea, nici cu inima. Ci cu mintea unită cu inima)
– să-ți analizezi nivelul de empatie și compasiune față de ceilalți
– să-ți rezolvi relația cu mama (este posibil să fi avut o mama rigidă, rece, autoritară de pe urma căreia ai lăsat cu teama de a acționa pentru a nu greși cumva dar și o raportare greșită la principiul feminin din relațiile tale de mai tarziu)
– poate însemna că justiția va triumfa dacă te afli într-un litigiu cu cineva sau ți s-au făcut niște nedreprăți flagrante
– te îndeamnă să îți cântărești inima. Știți termenul de „are inima grea”. Adică câte resentimente, furii și supărări duci în inima. Să-ți faci inima ușoară și să o eliberezi de tot ce este inutil. În tradiția egipteană este o legenda cum că se măsura greutatea inimii unui decedat într-o balanță ca a Justiției: pe un taler se punea inima, pe celălalt o pană. Dacă inima era mai ușoară decât pana, însemna că cel decedat este pur și poate trece în veșnicia fericită
– mai poate însemna că vei suporta consecințele alegerilor tale (pe care le-ai făcut în etapa de viață corespunzătoare arcanei VI) așa cum au fost ele, bune sau rele
– mai poate însemna că te judeci prea mult, te autoblamezi, sau, din contră, îi judeci pe alții (și asta nu este treaba ta pentru că nu te-a pus nimeni judecătorul nimănui)
– că trebuie sa iei decizii foarte clare care vor fi cu bătaie lungă pentru viitorul tău
❤ Hai să vedem ce uleiuri esentiale ne susțin în această etapă din viața noastră:
✅ Miroase direct din sticluță sau picură-ți în palme și miroase:
– Rosemary- deschide chakra inimii pentru ca să curgă iubirea (pe proiecția inimii)
– Basil- deschide chakra coroană pentru primirea înțelepciunii universale (se picură o picătură în creștetul capului)
– Ylang Ylang – eliberează furia și frustrările împotriva altora și împotriva ta
✅ Pentru difuzat:
– „Unirea minții cu inima”- amestec din următoarele uleiuri: Rosemary și Orange
– „Stimularea empatiei”- pune-te în papucii altora – amestec de uleiuri de Lime, Siberian Fir și Geranium
– „Intra în flow cu energia universală” – amestec de Cardamom, Bergamot, Lemongrass și Wintergreen
✅ Aplicare pe corp prin masaj (tâmple, ceafă)
– „Creșterea concentrării și clarității mentale”- Ginger, Lemon și Clary Sage
– „Fa totul din IUBIRE”- Rose cu Cedarwood
Să ne fie tuturor de folos în accesarea Iubirii și înțelepciunii universului.


Categorie Video Tarot Numerologie Astrologie Traditii si Ritualuri
ZentasticArts - Romania - The magic Starts Here

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.