Cristalele – ce sunt si cum le purificam.

Cristalele – pietrele pretioase si semipretioase – sunt un dar (alaturi de multe altele) al zeiței Pamant pentru noi, oamenii.

Consider ca atunci cand am ales sa ne intrupam, sa venim aici si sa invatam ni s-au dat si toate instrumentele necesare. Poate am uitat, poate ne-am indepartat de ce e simplu si esential, poate am fost distrasi de tumultul lumii exterioare/materiale.

Ne putem folosi de cristale pentru a ne aminti, pentru a ne focaliza energia si a ne concentra pe ce este important pentru noi.

Cristalele amplifica, transforma, inmagazineaza, focalizeaza si transfera energie.

Atunci cand alegem un cristal pentru uzul personal este clar ca am fost atrasi de el. Si nu la nivel fizic: culoare, forma, etc. De cele mai multe ori atractia este la nivel emotional, iar daca vom si cauta informatii despre ele vom gasii si explicatia, acel “aha!”.

Se spune ca piatra/cristalul “ne alege” pe noi si nu invers 😊

Din experienta mea am observant ca unii oameni sunt atrasi de acelasi cristal, mereu si mereu. Asta pentru ca se multumesc sa-l cumpere fara a citi si fara sa-si insuseasca „lectia” cu care acesta vine. Degeaba cumparam cristalul daca nu constientizam si remediem problema. Universul ne transmite mesaje dar trebuie sa le vedem/intelege.

Curatarea si purificarea cristalelor este necesara atunci cand il cumparam sau il primim. De ce mai multe ori ele sunt atinse de tot felul de oameni, cu tot felul de amprente energetice. Cum realizam asta?

Sunt mai multe metode, mai mult sau mai putin agresive. Trebuie doar sa tineti cont ca nu sunt valabile pentru orice cristal, documentati-va inainte si, mai ales folositi-va intuitia.

 ! Metodele sunt pentru cristalele brute, nu pentru bijuteriile din cristale.

  •  Purificarea in sare naturala, nedizolvata si neiodata/apa cu sare/ orez brun. Sarea va inlatura impuritatile si va spala incarcatura negativa a cristalului. Se poate folosi si orez brun. Ingropati cristalul care trebuie curatat in sare si lasati-l peste noapte. Nu folosi boluri de plastic/metal. Dupa utilizare aruncam sarea/orezul folosit.

! Atentie: unele cristale sunt atacate de sare, multe dintre acestea fiind solubile in apa: selenit, pirita, trandafirul desertulu, angelit, azurit, calcit…

  • Purificarea prin ingroparea in pamant. Este o metoda mai blanda folosită in cadrul unui ceremonial prin care cerem ajutorul Mamei Pamant de a ne curate cristalul si a păstra numai ceea ce este benefic pentru noi.
  • Purificarea prin fumigatie: folosim fumul rezultat din arderea unor plante: salvie, cedru, santal, palo santo, tamaie…
  • Lumina soarelui/a lunii. Plasarea cristalelor in lumina solara sau lumina lunii este o metoda eficienta de purificare si incarcare a acestora. Tineti cont insa ca anumite cristale se pot decolora de la lumina soarelui, in special cuarturile (ametist, cuart roz, citrin,cuart fumuriu) dar si acvamarin, fluorit, piatra lunii, kunzit, celestit.

Personal folosesc lumina lunii: asez cristalele pe pervazul ferestrei si le las peste noapte. Si, obligatoriu, le incarc atunci cand este luna plina.

  • Apa curgatoare – scufundarea pietrelor intr-un izvor, parau, mare… sau apa rece de la robinet. Sau le putem atarna intr-un saculet afara, in ploaie.
  • folosirea clusterelor de cristale : ametist, citrin, selenit
  • curatarea prin sunete de vibratie inalta; folosirea bolurilor tibetane…

 

Precizez ca orice metoda ai utiliza , importanta este intentia pe care ne-o exprimam! Suntem mai puternici decat credem! Intenția este pe primul loc, apoi metoda/instrumentele folosite.

 

Voi ce metoda folositi?


Categorie Video Tarot Numerologie Astrologie Traditii si Ritualuri
ZentasticArts - Romania - The magic Starts Here

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.