NEGATIV

Ok, ai ajuns la Efectul Negativ, nu te speria, nu e nimic care să te alerteze.
Efectul Negativ trebuie să existe pentru a putea conștientiza Efectul Pozitiv.
Dacă ai tastat, te-ai gândit, ori ai simțit o emoție pozitivă și ai primit ca răspuns aleator cardul cu Efect Negativ, înseamnă că trebuie să-ți folosește intuiția. Conștientizarea și Acceptarea sunt două atribute pe care trebuie să le exersezi mai des.
Scopul acestui Efect (Efectul Negativ) te îndeamnă să percepi, să privești situația, gândul, idea sau emoția prezentă în prezent și din altă perspectivă.

Mai jos sugerez câteva idei care te-ar putea ajută să transformi ceea ce definești ca "negativ" în ceva de care te poți folosi. Există și o expresie în limba engleză "Shadow Work".

Ce definesc ca gând negativ, situație cu impact negativ, emoții negative, acțiune negativă?

Tot ceea ce simt că nu-mi face bine consider, etichetez de vibrație joasă sau negativ.
Fie că sunt emoții ca frică, teroare, ciudă, răzbunare, invidie sau stări ca anxietatea, depresie, dezamăgire... toate au un ceva în comun.
Toate sunt mesaje. Când mă refer la mesaje, me refer la faptul că trăim toate acestea PENTRU CĂ NE SUNT NECESARE!
Cine și-ar dori să trăiască teroarea să simtă această stare teribilă și să mai aibă și capacitatea să gândească obiectiv?
De ce trăiesc toate aceste stări și emoții negative, care mă fac să rănesc atât pe plan fizic dar și spiritual?

Conștientizez că există această stare sau emoție. Nu o invalidez și nu o îngrop in uitare, mă pot detașa atât cât este necesar să o pot înțelege. Fiecare dintre aceste stări și emoții poartă o rezonanță, o vibrație, un mesaj pentru mine. Rolul lor NU este să mă "atace" fizic, psihic sau spiritual, rolul lor este să-mi transmită "hei, aici este o problemă, te rog fi atent aici, în această direcție".

În primul rând îmi transmite că sunt "vulnerabil", că permit experiențelor exterioare să-mi dicteze ce să simt, cum să simt și la ce intensitate. Cea mai înaltă formă de sclavie și manipulare este să nu am controlul asupra a ceea ce vreau să simt și deleg această putere celor din exterior. Nimeni nu trebuie să aibă această putere asupra mea, EU decid, EU sunt cel care simte aceste emoții, stări, sentimente. Nu condiționez această putere și nu îi caut sursa în exterior.

Două Principii


Transformare
Primul pas în procesul de Transformare este definit de Principiul Conștientizării. Cum poți încerca să transformi o situație care te afectează negativ dacă nu o accepți și înțelegi că ea există?

Principiul Transformării este definit de capabilitatea noastră de a-i înțelege mesajul și de a-i schimbă efectul.

Soluționare
Ca să te poți folosi de principiul Soluționării trebuie să conștientizezi mai întâi că POȚI FACE ACEST LUCRU. Poziționează-te înafara problemei, devino Observator, detașează-te de problemă cât mai mult posibil intrând astfel pe poziția de Observator. Această poziție îți permite analiza obiectivă din care poți contura concluzii mult mai clare.

Principiul Soluționării este definit de capabilitatea noastră de identificare, procesare și aplicare a unei posibile soluții pentru a determina efectul dorit.