Interviu ZentasticArts cu Oana Bărcan de la BOemA Art

Cine este creatorul ZentasticArts intervievat astăzi?

Sunt Oana Barcan, o capricoarnă perseverentă, născută și crescută în Cetatea Băniei.

Care este domeniul tău de activitate? (Ne referim la cel cu/pentru care te-ai alăturat Zentastic Arts)

Creez cu rășină epoxidică, cristale, pietre semiprețioase, flori naturale și pigmenți o multitudine de lucruri ce ne fac viața de zi cu zi mai frumoasă. 🙂

Coincide acest domeniu cu pregătirea formală pe care ai avut-o? Dacă nu, când ai simțit că ceea ce faci acum este pasiunea care face click cu sufletul tău?

De mică am cochetat cu pictura și handmade-ul, practic cam așa mă relaxam după orele de studiu la pian, căci am studiat tot o artă – muzica.

Ce simți în momentul în care îți desfășori activitatea? Se întâmplă vreodată ca procesul creativ, de la idee până la finalizarea proiectului, să pară ca o meditație cap-coadă în care totul se aliniază așa cum ai anticipat? Descrie puțin procesul.

În momentul în care îmi desfășor activitatea simt liniște, o dulce pace cu mine și rezonanță deplină cu tot ceea ce mă înconjoară în micul meu univers magic, unde fac lucrurile, uneori cu o fantastică ușurință, alteori mai anevoios întru cât ceea ce vezi și proiectezi cu ochiul minții in practica nu este la fel de simplu de realizat. Dar nu mă las până nu reușesc și îl scot la capăt așa cum l-am previzualizat. 🙂

Cui se adresează produsele/serviciile tale?

Produsele sunt pentru toți iubitorii de frumos, boho – witchy și nu numai.

Numește un aspect al activității tale care îți place cel mai mult (ex.: partea de design, partea de planificare, să vorbești cu clienții, partea de feedback, etc)

Îmi place sentimentul de „am reușit” in momentul in care îmi văd materializat proiectul si ador sa vad sentimentul de surprindere, bucuria și entuziasmul clienților în momentul în care le dau produsele comandate.

Ce beneficiu/beneficii îți dorești să aibă clienții tăi în urma colaborării cu tine?

Îmi doresc să fie mulțumiți de alegerea făcută și să simtă bucurie și mulțumire sufletească.

Pentru că Zentastic Arts este o platformă care promovează creatorii cu o pronunțată latură spirituală, spune-ne câteva cuvinte despre modul în care îți manifești tu spiritualitatea pe parcursul unei zile și/sau în procesul creativ. Cum simți și îți manifești tu latura spirituală? Ai anumite obiceiuri în rutina de zi cu zi prin care îți manifești spiritualitatea?

Zilnic am momentul meu de eu cu mine, uneori mai mult alteori mai puțin, in funcție de taskurile pe care le am de bifat… Dar tot timpul caut sa fiu în armonie cu universul. In procesul creativ am nevoie de starea aceasta și de susținerea universului și pt asta purific regulat spațiul de lucru și mediul ce mă înconjoară, iar înainte de a începe lucrul meditez puțin.

Reușești să îmbini armonios activitatea/afacerea ta cu viața personală și de familie? A devenit ea în sine un stil de viață, sau le delimitezi?

Se îmbină că n-au încotro :)) fac parte din noi.

În ultimii doi ani am trecut cu toții prin încercări majore, mai ales de natură psihologică. Cum ai perceput tu acești ultimi doi ani? Ce impact au avut asupra ta și asupra afacerii tale?

Ultimii doi ani cred că mi-au deschis calea. În faza incipientă către cunoașterea de sine, cine sunt și ce vreau, apoi, in 2021 am înființat firma, nu au duduit vânzările, dar mi-a adus aproape oameni de calitate, cu principii și viziuni comune.

Numește 3 lucruri mici care te bucură în fiecare zi.

Razele soarelui dimineața, râsetul copilului meu și mirosul de cafea.

Ai vreun motto care te ghidează în viață?

Dacă pici de 7 ori sa te ridici de 8

Dacă ai putea transmite un mesaj sinelui tău (ție) de acum 10 ani, ce i-ai spune?

Crede în tine și în instinctul tău!!!

Antreprenoriatul creativ/spiritual/ apropiat de sufletul oamenilor diferă destul de mult de antreprenoriatul clasic. Care consideri că sunt trăsăturile/caracteristicile principale pe care trebuie să le aibă un antreprenor din ramura ta de activitate?

Produsele și serviciile oferite să fie diferite (unice) in raport cu masa.

Trendul, că o fi pe bună dreptate sau nu, este ca mai toată lumea să se plângă de orice legat de trăitul și lucratul în România. Hai să schimbăm puțin perspectiva, pentru că în Zentastic Arts atragem oameni care fac lumea mai frumoasă, fiecare acolo unde se află, în loc să aștepte ca lumea să devină de la sine mai bună pentru ei. Ce anume îți place ție legat de viața și dezvoltarea unei afaceri în România?

Provocarea

Ce mesaj ai pentru comunitatea de oameni Boho-Witchy din România, care acum începe să se formeze?

Să creadă în ei și în visele lor și să persevereze cu studiu și exercițiu practic zilnic până vor reuși să realizeze ce își propun.Postări similare

One Comment

  1. Viviana Stoenescu spune:

    O cunosc de 22 de ani…pe plan personal este cel mai echilibrat om cu cel mai bun suflet; Iar pe plan profesional este cel mai mare si mai complex artist, ii place perfecțiunea, iar asta o demonstrează in minunatele creații. Felicitări Oana Barcan si la cat mai multe realizari frumoase 😘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.