|

BASIC – Dezvoltare personală

Atunci când vorbim despre dezvoltare personală, fiecare are o perspectivă.

Unii se gândesc la un corp bine tonifiat, alții la un creier care deține multe informații, alții la gestionarea emoțiilor șamd.

Deschizând dex-ul , descoperim că verbul a se dezvolta nu reprezintă altceva decât a trece prin diferite faze progresive, spre o treaptă superioară; a se transforma. Și atunci, și unii, și alții au o perspectivă corectă.

Fie că vorbim despre mental, fizic, emoțional, toate pot fi trecute prin faze progresive, dacă se dorește.

Am să iau exemplul corpului frumos, aspectuos, tonifiat.

Închideți ochii și vizualizați un astfel de corp. L-ați adus în fața voastră? Bun (dacă nu, search rapid pe google și sigur puteți folosi o imagine de dragul exercițiului)

Ca acel corp să arate în acel fel, de ce credeți că a fost nevoie?

O decizie, un angajament, de cele mai multe ori o parte financiară, practică zilnică/ săptămânală, perseverență, vânătăi, văicăreală, acceptarea febrei musculare, găsirea unui ritm propriu șamd, corect?

Ei bine, cu alte cuvinte, efort.

Nicio zână din lume, niciun sfânt, niciun leac nu funcționează în dezvoltare fără implicare personală. Că doar, de aia se numește dezvoltare personală….

La un moment dat, ne dăm seama că ele (mintea, sufletul, corpul) merg mână în mână. E potrivit să le invităm la aceeași masă și să vedem cine ce dorește. Așa apar rezultatele. Prin punerea tuturor de acord.

Și aici, începe procesul. Prin decizie.

Cu fiecare acțiune, interacțiune cu persoane/situații, ne dezvoltăm.

Fiecare zi este o ocazie, un pas către o nouă treaptă. Iar ca procesul să fie mai ușor, ar fi recomandat să fie făcut conștient. Iar pentru asta, exersăm starea de prezență (despre care am vorbit în articolul pe care-l găsești în platformă cu numele PILOT AUTOMAT SAU STARE DE PREZENȚĂ).

Așadar, ce faci acum? Ce-ai făcut până la acest moment? Ce-ți propui să faci până la culcare, știind că poți contribui la transformarea minții , corpului, emoționalului tău ca să crești încrederea că poți trăi în armonie cu tot ceea ce ești și ți se întâmplă?

*dacă întâmpini provocări sau ai curiozități pe acest subiect, aici sunt,
Ancuța Mocănașu (@AMBucurie),
Consilier în dezvoltare personală&terapie alternativă


Postări similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.