|

Interviu ZentasticArts cu Mocănașu Ancuța Elena de la Am Bucurie

Interviu ZentasticArts – Mocănașu Ancuța Elena de la Am Bucurie

Cine este creatorul ZentasticArts intervievat astăzi?
Mă numesc Mocănașu Ancuța Elena, m-am născut într-un orășel micuț, Sfântu Gheorghe(Covasna) și fac parte dintr-o familie numeroasă, de moldoveni.
Sunt fiica părinților mei, sora fratelui meu, iubita prietenului meu, mătușa celor 3 nepoți, cumnată, prietenă, colegă, vecină ș.a.md. În luna mai am împlinit 30 ani (exact, taur).Sunt o iubitoare de oameni și de călătorii interioare și exterioare.

Care este domeniul tău de activitate? (Ne referim la cel cu/pentru care te-ai alăturat Zentastic Arts)

Domeniul în care activez este cel de dezvoltare personală.
Susțin cursuri și evenimente de dezvoltare personală prin jocuri teatrale, pentru adulți și copii. Acestea creează spațiul de siguranță, cresc starea de prezență și, astfel, răsar conștientizări puternice.

Lucrul în profunzime cu aceste conștientizări se face și prin sesiuni individuale, terapeutice, unde ghidez, cu blândețe, ieșirea din derapaje.

Coincide acest domeniu cu pregătirea formală pe care ai avut-o? Dacă nu, când ai simțit că ceea ce faci acum este pasiunea care face click cu sufletul tău?

Facultatea și joburile au fost mai mult pe tehnic. Am avut roluri precum programator, analist de date, suport IT, statistician etc, iar în 2017, când mă mutasem în București, am participat la cursuri de dezvoltare prin teatru și , de la prima întâlnire, am știut că acela e drumul meu.
Comunicarea, umanul, inspirația, erau în interior și dintr-odată au fost lăsate să iasă, să fie văzute.

Ce simți în momentul în care îți desfășori activitatea? Se întâmplă vreodată ca procesul creativ, de la idee până la finalizarea proiectului, să pară ca o meditație cap-coadă în care totul se aliniază așa cum ai anticipat? Descrie puțin procesul.

Uh, interesante întrebări.
La început era cu stres, pentru că tehnic și pentru că…să urmez programa.

Acum, după ceva ani, intru în sală, de cele mai multe ori, fără o programă anume. Mă ghidez după energia oamenilor, după ce simt că vine în spațiu și e necesar de lucrat, setez ceva exerciții și apoi respir, îmi țin mâinile sub formă de triunghi și….
Eu doar sunt, iar tot ce e benefic curge din Sursă, prin mine, iar eu accept conștient acest proces.

Cui se adresează produsele/serviciile tale?
Se adresează adulților ce vor să se descopere și să folosească în mod conștient mintea-corpul-sufletul.
E pentru cei care au înțeles că viața e mai mult decât muncă, acasă și taskuri zilnice.

E și pentru cei care au devenit adulți mult prea devreme, și și-ar fi dorit să se joace, și pentru cei curioși, și pentru cei care vor să depășească blocajele ce îi împiedică să comunice, să fie ei înșiși.
Când tragem cortina și încep activitățile, spațiul devine laborator pentru fiecare, adică un loc în care să (se) manifeste și să (se) experimenteze.

Numește un aspect al activității tale care îți place cel mai mult (ex.: partea de design, partea de planificare, să vorbești cu clienții, partea de feedback, etc)

Partea de comunicare directă cu clienții, apoi partea de organizare a evenimentelor și partea de creație.

Ce beneficiu/beneficii îți dorești să aibă clienții tăi în urma colaborării cu tine?

Stare de prezență, conștientizări, încredere în a acționa conform a ceea ce ei sunt și își doresc.

Pentru că Zentastic Arts este o platformă care promovează creatorii cu o pronunțată latură spirituală, spune-ne câteva cuvinte despre modul în care îți manifești tu spiritualitatea pe parcursul unei zile și/sau în procesul creativ. Cum simți și îți manifești tu latura spirituală? Ai anumite obiceiuri în rutina de zi cu zi prin care îți manifești spiritualitatea?

Atunci când vine vorba de spiritualitate, personal spun aici și acum. Iar acest aici și acum pentru mine se manifestă în joacă, la atelierele cu oamenii, iar acasă, în cadă cu uleiuri, fumigații, petale de flori, lumânări, meditații, ritualuri în fazele lunii, cristale, discuții cu îngeri și zâne.

Reușești să îmbini armonios activitatea/afacerea ta cu viața personală și de familie? A devenit ea în sine un stil de viață, sau le delimitezi?

Uneori întâmpin provocări, fiind pe cont propriu de puțin timp, mă identific cu rolul de soloprenor pentru a putea pune în ordine cele necesare și partenerul meu având doar anumite perioade libere, nu ne intersectăm așa cum ne dorim. Acest lucru e work in progress. Important pentru amândoi este că ne susținem. Contează fooooarte mult.

În ultimii doi ani am trecut cu toții prin încercări majore, mai ales de natură psihologică. Cum ai perceput tu acești ultimi doi ani? Ce impact au avut asupra ta și asupra afacerii tale?

În 2019 plecăm dintr-o corporație, exact când mi se propusese un job nou, salariu mult mai mare, să deschid o școală de teatru în Brașov(unde am stat vreo 7 ani, înainte să mă mut în București).
De la peste 1000 euro, am ajuns la 0 lei.

A venit pandemia exact în ziua deschiderii, școala s-a închis, a urmat o perioadă destul de lungă de incertitudine, zbucium. S-au făcut muuulte curățări printre prieteni, oameni, colaboratori etc, m-am mutat în București din nou și am deschis o pagină de facebook în care scriam tot ce acumulasem eu…
Oameni au venit spre mine in sesiuni individuale și am lăsat să curgă fix ce era de curs.
Am experimentat între timp un nou rol-agent de vânzări, în două companii diferite…până mi-am dat seama că pot și am voie să-mi asum darurile.

Mi-am continuat scrierile, am continuat cu sesiunile online, m-am mutat la Buzău, iar între timp s-a potolit valul pandemic și am dat start întâlnirilor în sală.
Pe lângă partea financiară, o altă provocare majoră a fost să mă conectez cu eu știu, eu pot, eu am, eu sunt. Am fost un critic major, am avut zile în care nu voiam să mă ridic din pat, fiindcă nu știam efectiv ce să fac cu mine, cu viața mea. Deși aveam susținerea celorlalți , eu însumi nu voiam să dau jos din brațe convingerea nu sunt suficient de bună.

Numește 3 lucruri mici care te bucură în fiecare zi.

Viața însăși, aromele (smirnă/tămâie/bețișoare), cafeaua.

Ai vreun motto care te ghidează în viață?
Viața e un joc. Trăiește și experimentează.

Dacă ai putea transmite un mesaj sinelui tău (ție) de acum 10 ani, ce i-ai spune?
Aveam 20 ani. Eram la facultate. Un om dependent de oameni care făcea orice pentru atenția lor. I-aș spune să-și dea voie mai mult, să se exprime, să experimenteze, să aleagă și să se aleagă.

Antreprenoriatul creativ/spiritual/ apropiat de sufletul oamenilor diferă destul de mult de antreprenoriatul clasic. Care consideri că sunt trăsăturile/caracteristicile principale pe care trebuie să le aibă un antreprenor din ramura ta de activitate?
În primul rând, implicare. În procesul propriu de dezvoltare. Apoi dedicare și asumare, fiindcă lucrul cu oamenii nu e despre a avea o activitate, să fie acolo pe listă, e muuuult mai mult decât atât, iar când cele 3 caracteristici sunt în unitate/curg, apare creația, magia, bucuria.

Trendul, că o fi pe bună dreptate sau nu, este ca mai toată lumea să se plângă de orice legat de trăitul și lucratul în România. Hai să schimbăm puțin perspectiva, pentru că în Zentastic Arts atragem oameni care fac lumea mai frumoasă, fiecare acolo unde se află, în loc să aștepte ca lumea să devină de la sine mai bună pentru ei. Ce anume îți place ție legat de viața și dezvoltarea unei afaceri în România?
Hmmm, Amuzant sau nu, limba română. Nu întâmpinăm deloc dificultăți în a ne vorbi în aceeași limbă. Om cu om, din aceeași țară.
Avem resurse, târguri, locuri, comunități de care putem beneficia cu toții. Ne putem întâlni cu toții și chiar mi-aș dori să spun, și o spun, să ne susținem cu toții.
Eu văd oameni care se trezesc și intră pe calea vocației, iar asta va ajuta mult dezvoltarea vieții umane și antreprenoriale.

Despre legi și alte chestii afaceriști nu m-aș pronunța încă, necunoscând prea multe, doresc să aflu și să învăț(chiar ar fi faină de adresat pe grup întrebarea).

Ce mesaj ai pentru comunitatea de oameni Boho-Witchy din România, care acum începe să se formeze?
Sunt de puțin timp și pot spune că e ceva ce deja iubesc- AUTENTICITATE, SPIRITUALITATE, IMPREUNA.
Să înflorim, zic!


Ancuța Elena Mocănașu – coach dezvoltare personală Am Bucurie

 

Postări similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.