||

Fazele lunii și influența ei asupra noastră

Mii de ani, strămoșii noștri au trăit în armonie cu natura și întreg Universul. Multe semne și influențe le-au luat din mersul Lunii. Ei au observat că multe lucruri sunt în strânsă legătură cu Luna și cu cele 4 faze ale ei.

Energia Lunii influențează fiecare om, animal, plantă de pe pământ. Ea ne influențează emoțiile, intuiția, sănătatea, comportamentul, deciziile pe care le luăm. 

Ciclul complet al Lunii, în rotația ei în jurul Pământului este de 29.5 de zile. In această perioadă de 29.5 de zile sunt marcate  cele 4 faze: Lună nouă, Lună în creștere, Lună plină și Lună în descreștere.

1. Luna Nouă se  formează atunci când Luna se află între Pământ și Soare. Luna se află în punctul cel mai apropiat de Soare.

Luna Nouă marchează începutul unui nou ciclu. Este ideal să începem un proiect nou, un plan, o afacere, o călătorie, să ținem o cură de slăbire, diete. Dacă vrem să scăpăm de un obicei sau viciu acum este momentul. Postul negru se ține în zilele cu Lună Nouă sau Lună Plină, pentru că atunci capacitatea organismului de a se purifica este maximă.

Acum orice stare pe care o avem, emoțiile, sentimentele,  se amplifică. Este bine să avem gânduri pozitive, constructive, benefice, frumoase, creative. Să fim atenți la ce ne dorim, pentru că acum putem materializa ușor ceea ce ne dorim.

Poveștile de dragoste începute de Lună Nouă sunt cele mai trainice și frumoase.

2. Luna în creștere. Denumit și primul pătrar. Este perioada de 14 zile între Lună Nouă și Lună Plină. Dacă ne uităm pe cer vom vedea că luna are forma literei ,,C”.

Luna în creștere înseamnă regenerare, acumulare, absorbție. Acum vitalitatea noastră crește, ne simțim mai vioi, veseli, optimiști, energici, creativi.

Masajele de regenerare și întărirea organismului sunt indicate să fie făcute atunci când Luna este în creștere. Tratamentele cu plante pentru refacerea și întărirea organismului acum au o asimilare mare. Pentru cei care doresc să se îngrașe acum este momentul să mănânce mult, deoarece organismul câștigă ușor în greutate.

Când Luna este în creștere sunt asimilate cu ușurință informațiile. Este perioada optimă pentru examene, negocieri, semnat contracte, schimbarea locului de muncă, cumpărarea unei locuințe dar și pentru plantarea plantelor.

3. Luna Plină are loc atunci când Pământul se aflat între Soare și Lună. Luna se află în punctul cel mai îndepărtat de Soare.

Starea noastră emoțională este amplificată, de aceea trebuie să avem o stare pozitivă, să fim optimiști, să vedem partea plină a paharului, să ne controlăm emoțiile și gândurile. Trebuie să ne observăm, să conștientizăm emoțiile, gândurile și să încercăm să fim în echilibru cu noi înșine.

In această perioadă s-ar putea să apară tot felul de situații neplăcute, certuri violente. Pot apărea dureri în corp, mai ales în zona capului. Acum sunt de evitat operațiile chirurgicale.

Femeile sunt mai sensibile la Lună Plină. In timp ce, bărbații sunt mai sensibili la Lună Nouă.

4. Luna în descreștere. Denumit și ultimul pătrar. Acum Luna are forma literei ,,D”. Este perioada de 14 zile de la Lună Plină la Lună Nouă.

Este un moment ideal pentru odihnă, relaxare, purificare și detoxifiere a organismului, de eliberare a problemelor sufletești și emoționale.

În această perioadă se țin curele de slăbire. Acum se fac masajele de relaxare și de detoxifiere a organismului. 

Toate remediile și metodele de purificare, de detoxifiere au un efect mai mare și pe termen lung dacă sunt făcute atunci când Luna descrește.

Este momentul favorabil pentru operații, extracția măselelor, tratarea și îngrijirea dinților.

Acum se merge la cosmetică pentru epilat, acum este indicat să ne tundem pentru că părul crește mai încet. Cei care doresc contrariul, atunci tunsul trebuie făcut când Luna este în creștere.

Curățenia se face mai ușor și cu spor atunci când Luna este în descreștere. Dar și de Lună Nouă.

Așa cum am scris la început, ciclul complet al Lunii în rotația ei în jurul Pământului este de 29.5 de zile. Ciclul menstrual al unei femei are o durată medie de 29.5 de zile, exact durata unei rotații complete a Lunii. De aceea multe femei se sincronizează cu Luna și au ciclul menstrual fie de Lună Nouă sau Lună Plină.

In astrologie Luna este simbolul feminității și puterea subconștientului. Ea ne arată inconștientul, intuiția și emoțiile noastre.

 

 

 

 

 

 

Postări similare

4 Comentarii

  1. Mulțumesc frumos! Interesantă partea cu asimilarea noilor informatii..

  2. Cu drag!🤗✨
    Atunci când Luna este în creștere, organismul nostru este ca un burete care absoarbe tot. Tot așa și informațiile sunt ușor asimilate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.