|

Interviu ZentasticArts cu Bianca Jones de la Cumătra Vulpe 

Cine este creatorul ZentasticArts intervievat astăzi?
Eu sunt Bianca, sau mi se mai zice… Cumătra Vulpe.

Încă de mică am fost atrasă de produsele handmade. De pe vremea când mergeam la grădiniță, de la una din bunici am învățat să croșetez, de la alta să cos la mașină.

Apoi, viața m-a purtat pe alte cărări, până acum 3 ani, când mi-am redescoperit pasiunea pentru lucrușoarele făcute de mână, cu dichis, cu multă răbdare și iubire.

Care este domeniul tău de activitate?

Domeniul de activitate, în mare, este cel al cadourilor handmade, de la aranjamente florale sau cu licheni, la obiecte decorative pictate manual cu tehnica punctului, la croșetat.


Coincide acest domeniu cu pregătirea formală pe care ai avut-o? Dacă nu, când ai simțit că ceea ce faci acum este pasiunea care face click cu sufletul tău?

Am terminat Facultatea de Litere din cadrul UBB Cluj-Napoca, dar lucrul de mână m-a atras de la o vârstă foarte fragedă.

Sursa: Cumătra Vulpe – rep Bianca Jones


Ce simți în momentul în care îți desfășori activitatea? Se întâmplă vreodată ca procesul creativ, de la idee până la finalizarea proiectului, să pară ca o meditație cap-coadă în care totul se aliniază așa cum ai anticipat? Descrie puțin procesul.

În momentul în care lucrez la decorațiunile mele, pierd noțiunea timpului. Îmi place să fac lucrurile cu migală, să simt că am lăsat o bucățică din mine în acel obiect. Nu îmi place să mă grăbesc, să fac același lucru repetitiv, prefer să experimentez tot timpul tehnici noi de combinare a materialelor, culorilor. Acest proces de a descoperi tot timpul ceva nou în creațiile mele este unul din principalele motive care mă face să mă trezesc în fiecare dimineață cu zâmbetul pe buze, gata de o nouă provocare.


Cui se adresează produsele/serviciile tale?

Produsele mele se adresează oricui este în căutarea unui cadou unic, handmade.


Numește un aspect al activității tale care îți place cel mai mult (ex.: partea de design, partea de planificare, să vorbești cu clienții, partea de feedback, etc)

Partea de experimentare de la început, până să mă opresc la varianta finală a produsului.


Ce beneficiu/beneficii îți dorești să aibă clienții tăi în urma colaborării cu tine?

Sper ca decorațiunile mele să le aducă veselia și energia pozitivă pe care încerc să le inspir tuturor produselor mele.


Pentru că Zentastic Arts este o platformă care promovează creatorii cu o pronunțată latură spirituală, spune-ne câteva cuvinte despre modul în care îți manifești tu spiritualitatea pe parcursul unei zile și/sau în procesul creativ. Cum simți și îți manifești tu latura spirituală? Ai anumite obiceiuri în rutina de zi cu zi prin care îți manifești spiritualitatea?

Folosesc meditația dimineața, afirmațiile pozitive de-a lungul întregii zile, și recent am devenit studentă Recall Healing.


Reușești să îmbini armonios activitatea/afacerea ta cu viața personală și de familie? A devenit ea în sine un stil de viață, sau le delimitezi?

Pentru mine, pentru că momentan lucrez de acasă, partea creativă, de antreprenoriat, și cea de familie se îmbină, nu există delimitări. Pentru că ador ceea ce fac, nu pot să spun: Haide, e ora 5pm, s-a terminat programul de lucru… stau până seara târziu în atelier, pentru că ceea ce fac mă împlinește și mă umple de energie


În ultimii doi ani am trecut cu toții prin încercări majore, mai ales de natură psihologică. Cum ai perceput tu acești ultimi doi ani? Ce impact au avut asupra ta și asupra afacerii tale?

Eu am deschis afacerea chiar în mijlocul pandemiei, și rezultatele au fost mult peste așteptări.


Privind înapoi, cu siguranță multe s-au schimbat în activitatea ta, mai ales în ultimii ani. Privind spre viitor, care sunt planurile tale pentru perioada următoare?

Doresc să dezvolt câteva parteneriate/colaborări pe termen lung cu câțiva producători români, din diferite domenii.


Numește 3 lucruri mici care te bucură în fiecare zi.

În fiecare dimineață, când mă trezesc, și în fiecare seară, înainte să adorm, practic recunoștinta. În fiecare zi, încerc să găsesc bucurie în lucrurile mici, de la felul cum miroase toată casa a cafea dimineața, la felul în care ciripesc păsările din pădurea din spatele casei noastre, la felul în care, încet, dar sigur, grădina mea revine la viață cu venirea primăverii, sau cât de fericite sunt găinușele mele, când mă văd că vin cu mâncare, dimineața.


Ai vreun motto care te ghidează în viață?

În adâncurile iernii, am aflat că există acolo, în mine, o vară invincibilă (Albert Camus)


Dacă ai putea transmite un mesaj sinelui tău (ție) de acum 10 ani, ce i-ai spune?

Îndrăznește!


Antreprenoriatul creativ/spiritual/ apropiat de sufletul oamenilor diferă destul de mult de antreprenoriatul clasic. Care consideri că sunt trăsăturile/caracteristicile principale pe care trebuie să le aibă un antreprenor din ramura ta de activitate?

În primul rând, trebuie să te hotărăști dacă vrei să păstrezi businessul tău mic, la nivel de hobby, sau vrei să îl crești. Dacă vrei să îl crești, trebuie să fii flexibil, să mergi în întâmpinarea cererii, să lucrezi ce se cere, nu neapărat ce iubești tu să faci. Aici, și eu mai am de lucru cu mine…


Trendul, că o fi pe bună dreptate sau nu, este ca mai toată lumea să se plângă de orice legat de trăitul și lucratul în România. Hai să schimbăm puțin perspectiva, pentru că în Zentastic Arts atragem oameni care fac lumea mai frumoasă, fiecare acolo unde se află, în loc să aștepte ca lumea să devină de la sine mai bună pentru ei. Ce anume îți place ție legat de viața și dezvoltarea unei afaceri în România?

Eu și cu soțul am lucrat 10 ani pe vase de croazieră, și am avut mai multe ocazii să ne stabilim în străinătate. Dar amintirea verilor petrecute la țară, în România, în mijlocul naturii, pe perioada copilăriei, ne-a făcut să nu ezităm să ne stabilim aici, în România. Ne-am construit o căsuță la munte, fix lângă pădure. Nu pot descrie în cuvinte ce înseamnă pentru mine să am bucățica mea de pământ natal, și tot cerul de deasupra ei. Nu am regretat alegerea nicio clipă.


Ce mesaj ai pentru comunitatea de oameni Boho-Witchy din România, care acum începe să se formeze?

Lets do this!!


Link site : www.cumatravulpe.ro


Linkuri Social Media: FacebookInstagram

Postări similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.